Hvem kan søke om et kredittkort?

      Comments Off on Hvem kan søke om et kredittkort?

csm_Gesetzgebung_1e23e158a9

Mens enkelte ser frem til 18årsdagen fordi de da endelig kan kjøre opp til sertifikatet, så gleder andre seg av en helt annen grunn – nemlig at de da er gamle nok til få seg sitt første kredittkort. Et kredittkort har mange gunstige bruksområder, deriblant at man kan handle på nettet med det og utsette betalingen i nesten to måneder – helt kostnadsfritt. Følgelig er det kanskje ikke så rart at mange nordmenn har et kredittkort, men hvem kan egentlig søke om et kredittkort?

Du kan søke om et kredittkort hvis …

Som nevnt innledningsvis er du nødt til å være minst 18 år gammel for å ha og bruke et kredittkort. Dette er det regjeringen som har bestemt, og ingen som ikke er av myndig alder kan handle på kreditt eller faktura. Følgelig får du ikke kredittkort hos noen banker dersom du er yngre enn 18 år. Men er du såpass gammel, så vil du hos de fleste banker kunne få et kredittkort. Dog holder det ikke bare å være gammel nok – som regel må du også ha en fast jobb med fast inntekt hvis banken skal tilby deg kreditt. For øvrig er det mulig å få kredittkort selv om man har lav inntekt, men da vil som regel kredittgrensen settes ganske lavt.

Øvrige søkekriterier som at du må være norsk statsborger eller ikke kan ha betalingsanmerkninger kan også gjelde hos enkelte banker. Les mer om dette i de neste avsnittene.

Egne søkekriterier hos enkelte banker

Private-Krankenversicherung-Einkommen-300x265Utover krav til inntekt og alder, så står bankene fritt til å stille andre søkekriterier og krav til sine søkere. Derfor er det slettes ikke sikkert at du får det kredittkortet du har lyst på selv om du er 18 år gammel. Enkelte kredittkort har nemlig 20-års aldersgrense, eller så mye som 23 år. Videre kan det også være strengere krav til inntekt hos enkelte banker, samtidig som noen kredittkort krever et medlemskap eller en årsavgift dersom du har lyst til å «bære det». Derfor gjelder det å sjekke søkekriteriene hos den aktuelle banken dersom du vurderer å søke om et kredittkort der.

Betalingsanmerkning? Glem kredittkortet!

krankenkasse-ablehnung

Har du betalingsanmerkning(er) fordi du ved en tidligere anledning har vært en dårlig betaler, så vil dette i svært mange tilfeller også slå negativt ut på kredittkort-søknaden din. De fleste banker vil nemlig ikke risikere å ha kunder med betalingsanmerkninger til å handle på kreditt. I praksis betyr det at det skal svært mye til for å få et kredittkort dersom man har betalingsanmerkning. Løsningen på denne utfordringen blir å betale ned det kravet som ga deg anmerkningen, eller vente fem år på at de automatisk skal bli fjernet, før du på ny kan søke om et kredittkort.