Hvor mye kan man låne gjennom et forbrukslån

      Comments Off on Hvor mye kan man låne gjennom et forbrukslån

forbrukslån-21

Trenger du penger til oppussing av badet? Eller er det kjøkkenet som er modent for en totalrenovering? Kanskje trenger du rett og slett bare et par tusenlapper til å betale for en reparasjon av bilen din, eller så er det noe helt annet igjen. Uansett om du trenger mye eller lite penger, så er fordelen med forbrukslån at du kan søke om relativt store summer. Og det uten å stille med sikkerhet!

Så mye tilbyr bankene i forbrukslån

Uansett hvilken bank du velger å søke i, så er den øvre norske lånegrensen for usikrede lån i skrivende stund på 500 000 kroner. Det er heller ikke særlig mange banker som tilbyr såpass mange lån, og det er kanskje greit ettersom det da begynner å bli veldig store summer når man snakker om usikrede lån. I svært få tilfeller vil det uansett være aktuelt med et lån på såpass store summer. Skal man kjøpe seg bil, båt eller hytte, så anbefaler vi heller at man ser på dedikerte lån for dette der banken kan ta sikkerhet eller pant i kjøpsobjektet slik at du får bedre vilkår og betingelser.

De fleste norske banker tilbyr deg maks 300 til 400 000 kroner i forbrukslån. Men siden det er mer populært med mindre lånesummer, så finnes det også mange tilbydere av smålån der grensen er på 50 000 kroner eller omkring.

Men hvor mye får du låne?

Aufmacher_52331366_XXL___fotomek_-_Fotolia.com-4388999f22c9952fUavhengig av hvor mye du vil eller ønsker å låne, så er det slettes ikke sikkert at dette er summen som banken lar deg låne – selv om de har muligheter til det. For når du søker om et forbrukslån, så blir det gjort en grundig vurdering av økonomien din og inntekten din for øvrig. Ettersom du ikke stiller med sikkerhet for lånet, så er dette høyst nødvendig for bankens del slik at de sikrer seg mot dårlige betalere. Derfor er det viktig at du har fast inntekt og jobb når du søker om forbrukslån, og hvis ikke bør du ikke bli overrasket dersom søknaden avslås.

Når kommer pengene?

Et annet relevant spørsmål når man skal ta opp forbrukslån, er når pengene kommer inn på konto. Som regel når man snakker om summer på 50 000 kroner og oppover, så vil det være minst 1 til 2 virkedager ventetid. Summer under nevnte grense vil ofte utbetales samme dag som man søker, forutsatt at man søker på dagtid. Husk at du er nødt til å bruke BankID og samtidig søke i en moderne bank dersom du vil ha rask utbetaling av lånet!