Informasjon om smålån og 5 populære tilbydere av smålån

      Comments Off on Informasjon om smålån og 5 populære tilbydere av smålån

Information-mag-glass-1024x1024

Ofte trenger man å låne penger innen kort tid, og like ofte er det ikke snakk om de helt store summene. Da kan det være vanskelig å søke forbrukslån hos enkelte banker, ettersom mange tilbydere av forbrukslån har minstebeløp på 25 000 eller 30 000 kroner. Heldigvis finnes det en annen løsning som er langt mer gunstig – og det er å søke om et dedikert smålån.

Hva er et smålån?

Et smålån er i praksis det samme som et vanlig forbrukslån, bare at det er optimalisert for små summer. Perfekt for deg som ikke trenger så mye penger, ettersom du får betingelser som er tilpasset små lånesummer. Sammenlignet med et vanlig forbrukslån så kan man spare ganske mye penger på et smålån sammenlignet med et forbrukslån når det kommer til renter og gebyrer. Et typisk smålån vil være på under 50 000 kroner, men man kan ofte søke om så små summer som helt ned mot 1000 eller 5000 kroner.

Søkekriteriene for smålån er som regel mer overkommelige enn for et vanlig forbrukslån. Dette fordi risikoen for bankene er mindre når summene er mindre, og derfor ser man gjerne at det er 18-årsgrense og få inntektskrav til norske smålån. Les videre for å se hvilke smålån vi anbefaler.

Fire populære tilbydere av smålån

Hvor skal du søke om et smålån, spør du? Det behøver du ikke å lure mye lengre på, for like under her får du en fin oversikt over fire av de mest populære tilbyderne av smålån i Norge.

L’EASY


L’EASY er en av de mest populære tilbyderne av smålån i Norge, og var en av de aktørene som var tidligst ute med å markedsføre sine smålån på internett. Her kan du søke om å låne inntil 50 000 kroner til en effektiv rente som i snitt ligger på 15,13 prosent. Maksimal nedbetalingstid er satt til 5 år, og følgelig er smålånet fra L’EASY et fullverdig smålån. Minste lånesum er 5000 kroner.

Thorn

Et annet alternativ til L’EASY sitt smålån, er det nesten tilsvarende lånet fra Thorn. Dette kommer nok av at disse to selskapene har samme eiere. Også her kan du låne opp mot 50 000 kroner, med 5000 kroner som den minste lånesummen. Effektiv rente ligger i snitt på 15,13 prosent, men med god orden på din egen økonomi kan du få en rente ned mot 10 prosent.

Collector

Collector er kanskje en noe ukjent bank for mange nordmenn, men deres smålån Collectorlånet er ganske populært her til lands. Med collectorlånet kan du søke om å låne inntil 50 000 kroner, og den effektive renten her ligger i snitt på 16,60 prosent. Fordelen med Collector sitt smålån er at gebyrene er lave, med et termingebyr på 35 kroner og et etableringsgebyr på kun 495 kroner.

KlikkLån

Smålånet KlikkLån er det nyeste smålånet i bransjen. Her kan du søke om å låne inntil 40 000 kroner, altså noe lavere enn de tre overstående lånene. Effektiv rente for KlikkLån ligger i snitt på 16,37 prosent, og den største fordelen med dette lånet er at det tar svært liten tid å søke om lånet. Som navnet tilsier – et par klikk er alt som skal til. Maksimal nedbetalingstid er 5 år.