Sammenligningstjenester for forbrukslån

      Comments Off on Sammenligningstjenester for forbrukslån

mietpreis-vergleich_thinkstock-graphicsdunia4you_aufmacher

Et av de mest populære typer lån i Norge, er forbrukslån. Disse tilbys av mange ulike aktører, fra vanlige banker til det en kaller for sammenligningstjenester. Hvorfor skal jeg bruke en sammenligningstjeneste og hva er det egentlig? Det skal vi komme tilbake til om litt.

Behov for ekstra kapital

Når en av ulike grunner trenger ekstra kontanter, kommer gjerne et forbrukslån inn i bildet.
Som navnet sier, er det et lån til forbruk. Trenger du ekstra penger til oppussing av kjøkkenet, reparasjon av bilen, en tiltrengt ferie, nye klær, betale regninger eller noe helt annet, så kan et forbrukslån være løsningen.  Fordelen med forbrukslån, er at du ikke trenger å stille sikkerhet. Samtidig får du, om søknaden din blir godkjent, tilgang til pengene veldig raskt.

Det er veldig mange finansinstitusjoner på markedet som opererer med ulike rentenivå. Du kan som regel låne mellom kr. 5000,- og helt opp til kr.500.000,-. Stort sett alle aktører i lånebransjen er underlagt regler satt opp av finanstilsynet og er dermed pålagt å utvise ansvarlighet. Det er derfor ikke alle kunder som får låne store summer. Hvor mye du kan låne, avgjøres av din inntekt, om du har annen gjeld og hvor mye du kan betale i renter og avdrag pr. måned.

Rente på forbrukslån og nedbetalingstid

credit-card-interest-rateRenter på et forbrukslån utgjør en betydelig del av de totale kostnader. Siden du får lånet uten å stille noen form for sikkerhet, betyr det at slike lån er en risiko for banken. Denne risikoen må du betale for i form av en mye høyere rente enn på et boliglån.

Konkurransen er stor på lånemarkedet, og dette er en fordel for deg som kunde. I Finanstilsynets konsesjonsregister finner du en komplett oversikt over alle foretak som har lov til å yte kreditt i Norge. Renten vil holde seg lavere med tøff konkurranse blant långiverne. Rentene på forbrukslån kan komme helt ned i rundt ni prosent eller langt over tyve, så det er mye penger å spare ved en rente, som er så lav som mulig. Utover rente, må du som regel også betale et termingebyr hver måned. Dette beløpet varierer, men ligger ofte på et sted mellom 30 og 60 kroner. Til slutt er det også vanlig å måtte betale et etableringsgebyr for opprettelsen av lånet. Dette kan også variere en del, men ligger i størrelsen fra 500 til 1500 kroner. Hos flere aktører er dette beløpet også avhengig av hvor stort et lån du skal ha.

Nedbetalingstiden på lånet er også en variabel. De ulike finansinstitusjonene har sine egne tilbud rundt dette. Avhengig av størrelsen på lånet, kan nedbetalingstiden variere med alt fra noen måneder til femten år. Hvor lang tid du får til nedbetaling, avgjøres ut fra din økonomiske situasjon, hva du har av ønsker og om banken mener det er forsvarlig.

Sammenligningstjenester

Hvorfor forteller vi deg dette?  Det kan være vanskelig å finne det beste tilbudet på forbrukslån. For å foreta en reell sammenligning er det mange ord og uttrykk en skal være kjent med. Det finnes veldig mange aktører på markedet og alle har ulike lånebetingelser. Nye långivere dukker opp og vilkårene skifter ofte. Derfor finnes det det noen aktører, som tilbyr å sammenligne ulike tilbud for deg. Dermed hjelper de deg til å finne det beste tilbudet.


Enkelte aktører som billigeforbrukslån.no, forenkler prosessen og gir deg nyttige tips. Her kan du faktisk sammenligne mange lån på en og samme gang. Du kan også få veiledning igjennom hele prosessen og lese nyttig informasjon på siden deres. Lendo er en annen sammenligningstjeneste. De jobber tett med utvalgte banker, innhenter tilbudene for deretter å presentere deg for kun det aller beste tilbudet. Dermed gjøres hele jobben for deg og du trenger ikke å tenke på annet enn å signere for avtalen. De som jobber med sammenligningstjenester, gjør enten hele jobben for deg eller de tilbyr deg et verktøy som gjør det enklere for deg å sammenligne de ulike tilbudene.

Kort fortalt, en sammenligningstjeneste, tilbyr deg en oversiktlig og oppdatert sammenligning over hva slags lån og långivere det finnes på markedet. Noen av tjenestene tilbyr deg langt mer enn dette, de gjør selve sammenligningen for deg. Resultatet er at du får bedre oversikt over dine muligheter.

Hvordan bruker jeg tjenesten?

Søk på nettet etter sammenligningstjenester i forbindelse med forbrukslån. Du vil få opp flere alternativer til aktører som tilbyr dette.  Gå inn på nettsiden deres. Hos noen av dem er det så enkelt at du kan du se hva ulike lånebeløp vil koste deg hos ulike banker. Hos andre kan du legge inn en søknad om forbrukslån og så innhenter de tilbudene for deg. Hva som skjer videre varierer. Noen sammenligner deg for deg og leverer deg det beste, andre oversender deg alle tilbudene de har hentet inn. Du vil da få tilsendt flere tilbud fra ulike banker og långivere.  Du sammenligner tilbudene fra flere banker selv, med verktøyet du finner på siden til den sammenligningstjenesten du har valgt.